Американският президент Джо Байдън изрази съжаление за последната масова стрелба в страната, след като най-малко шестима души бяха застреляни в супермаркет в Чесапийк, Вирджиния. Байдън призова за реформа за оръжията, предаде Ройтерс. 

"Заради поредния ужасяващ и безсмислен акт на насилие сега на още повече маси в страната ще има празни места в Деня на благодарността", каза той в изявление, разпространено от Белия дом. "Трябва да се обединим като нация... Трябва да предприемем повече действия.", допълни още Байдън. 

 

Във вторник вечерта служител на магазин от веригата Walmart Inc уби шестима души и рани няколко други, а след това се простреля смъртоносно в Чесапийк, Вирджиния. Стрелецът, който не е идентифициран, е ранил още най-малко четирима души, заяви на пресконференция началникът на полицията в Чесапийк.

След случая, при който петима души бяха убити в ЛГБТ нощен клуб в Колорадо Спрингс в събота, това убийство предизвика нова серия критики от страна на държавни служители и призиви на активисти за по-строг контрол върху оръжията.