Възрастна жена на преклонна възраст от Великобритания е принудила проникнал в дома й крадец да избяга, след като го е набила с бастуна си, пише в. "Дейли експрес".

Грейс Смит, наричана от близките си Удивителната Грейс, тъкмо се канела да седне пред телевизора, за да гледа любимата си програма, когато установила, че някой приближава към дома й в Съри. Първоначално възрастната жена, която страда от диабет, помислила, че са съседи. Когато излязла на входната врата, пред нея се изпречил непознат мъж. Той изблъскал 89-годишната баба навътре и се хвърлил да тършува в чантата й.

Невъзмутимата баба обаче запазила присъствие на духа и започнала да налага крадеца с бастуна си.

"Той можеше да ме удари и да приключи с мен, но в този момент не мислех за това. Започнах да го удрям и не спрях, докато не останах без сили. Целейки се в главата му, дори счупих осветителната си крушка. Единственото, за което мислех, беше, че няма да му позволя да вземе нищо мое, въпреки че нямам кой знае какви ценности. Хората често ме наричат Удивителната Грейс. Никога не съм си помисляла, че ще трябва да оправдая наименованието си", разказва храбрата баба.

Преди позорно да избяга, битият обирджия блъснал възрастната жена на дивана.

Дъщерята на Грейс Смит, 64-годишната Сю Харгрийвс, се шегува, че майка е била по-притеснена за котките си, отколкото за самата себе си. Местната полиция разследва инцидента, който е станал в края на март.