Австралия гони двама руски дипломати в отговор на нападението в Англия с нервнопаралитично вещество, за което Лондон обвини Москва. Това съобщи  австралийският премиер Майкъл Търнбул, предаде Ройтерс.

САЩ обявиха вчера, че ще изгонят 60 руски дипломати, присъединявайки се към наказателните мерки, взети от европейски правителства.

"Заедно с Обединеното кралство и други свои съюзници и партньори Австралия предприема действия в отговор на неотдавнашното нападение с нервнопаралитично вещество в Солсбъри, в Обединеното кралство", каза австралийският премиер и добави, че правителството ще изгони двама руски дипломати, за които е установено, че са служители на разузнаването, действащи под дипломатическо прикритие.

Външният министър на Ирландия Саймън Ковини каза снощи за националното радио и телевизия, че страната му ще предприеме действия срещу Русия заради нападението срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал. Решението е взето, но то ще бъде съобщено днес, каза Ковини и добави, че Ирландия ще демонстрира солидарност с най-близкия си съсед - Великобритания.