Един мъж беше убит с нож, а двама са ранени, след като 26-годишен нападна минувачи в центъра на Париж, близо до Айфеловата кула, предаде Би Би Си. 

Атаката е извършена малко преди 21 часа в събота. 

26-годишният френски гражданин, известен на службите за сигурност, е арестуван от полицията, а прокурорите за борба с тероризма са започнали разследване.

Властите потвърдиха, че убитият мъж е германски гражданин.

Министърът на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманен каза, че жертвата е била със съпругата си, когато е бил нападнат и намушкан смъртоносно.

Съпругата му е била спасена след намесата на шофьор на такси. В същото време заподозреният е избягал през близкия мост над река Сена.

След това мъжът нападнал още двама души, като единият е ударил с чук в окото, каза Дерманен.

Заподозреният е арестуван с помощта на електрошок от полицията по подозрение за убийство. 

Двамата ранени са французин на около 60 години и британски турист. Те са откарани със Спешна помощ.

Дарманен каза, че предполагаемият нападател е бил чут да крещи "Аллах Акбар", което на арабски означава "Бог е най-велик". От полицията съобщиха, че мъжът е бил разстроен, защото "толкова много мюсюлмани умират в Афганистан и в Палестина".

Заподозреният е излежал четири години затвор, след като е бил осъден за планиране на друго нападение през 2016 г. и е бил в списъка за наблюдение на френските служби за сигурност.

Известно е също, че мъжът е страдал от психиатрични разстройства.

В събота в социалните мрежи беше публикувано видео, в което заподозреният критикува френското правителство и обсъжда това, което той описа като убийство на невинни мюсюлмани.