Астронавтите на борда на Международната космическа станция Джош Касада и Франк Рубио си направиха втора космическа разходка. Благодарение на това те успяха да инсталират слънчеви панели, за да увеличат електрическата мощност на станцията.

НАСА предаде на живо космическата разходка, която този път продължи около седем часа. Астронавтите Джош и Франк излязоха от въздушния шлюз на станцията, за да инсталират разгръщаща се слънчева решетка (iROSA) на Международната космическа станция. Пратката пристигна на борда на кораба в края на ноември, а монтирането ѝ ще позволи станцията да разполага с 30% повече мощност.

Втората космическата разходката мина безаварийно, а кадрите запечатаха, както работата на астронавтите, така и красотата на нашата планета. Първото си излизане в открития космос Джош и Франк направиха на 15 ноември, когато подготвиха конструкцията за монтаж на слънчевите батерии. Сега двамата планират да излязат отново в открития космос на 19 декември. Точните часове ще бъдат съобщени допълнително.