Мъж е арестуван по подозрение, че е убил най-малко трима бездомници в Барселона по време на стриктното блокиране заради коронавируса, съобщава регионалната полиция на Каталуния. 

Заподозреният е бил задържан в Сант Кугат дел Вайес в покрайнините на крайбрежния средиземноморски град, само часове след като бездомник бе намерен убит в центъра на града, на метри от „Саграда Фамилия“, от регионалните полицейски сили на Каталуния - Мосос д'Ескадра.

По мъртвото тяло имало признаци на насилствена смърт и е намерено "в същия район, където през последните седмици са регистрирани други смъртни случаи сред бездомни", добави говорител на силите. Мъжът е получил удар в главата, както и другите жертви.

Улиците до голяма степен опустяха, след като правителството на Мадрид наложи карантина на 14 март, като хората можеха да излизат само за да отидат на работа, ако не могат да работят от вкъщи, да си купят храна и лекарства и за кратко да разходят кучето си.

Четирима бездомници са убити в Барселона, вторият по големина град в Испания, от 19 март. Трима бяха убити през последните две седмици, всички получили удари в главата.