Шестима трафиканти на мигранти са арестувани от албанската полиция след стрелба. Твърди се, че те са организирали незаконно преминаване на границата за хора от арабските страни и са открили огън по граничната полиция, предаде БТА. Не се съобщава за ранени.

Според полицията трафикантите са действали вчера късно вечерта близо до косовската граница, където са извършвали „престъпни деяния, помагайки на мигрантите от трети страни да преминат границата незаконно в замяна на финансова компенсация“.

Каналджиите са открили огън, когато са били призовани да спрат. След многочасово преследване на следващата сутрин са арестувани петима сирийци и един алжирец. Друг заподозрян алжирец е все още на свобода. 

Те са обвинени за това, че са помагали на мигранти от арабските или азиатските страни да преминават незаконно от Гърция в Албания, Косово и Сърбия, като след това се опитват да стигнат до страните от Западна Европа.

Срещу тях е повдигнато и обвинение за опит за убийство на гранични служители и незаконно притежание на оръжия. Ако обвинените бъдат признати за виновни, ги очаква доживотен затвор.