Гражданите на Ливан искат независимо международно разследване на причините за взривовете, опустошили Бейрут. Властите арестуваха 16 души за експлозията, при която загинаха най-малко 145 души, а 5000 бяха ранени.

Снимка: EPA

Доброволци започнаха днес почистването на града. Близо четвърт милион жители на столицата останаха без дом. Междувременно расте и недоволството срещу правителството.

Снимка: EPA

 

Президентът на Франция пристигна в Ливан, за да окаже подкрепа на страната.

„Нуждаем се от прозрачно международно разследване на инцидента, за да се избегне покриване на вина, но и да се сложи край на спекулациите“, заяви Еманюел Макрон.

Снимка: Reuters

 

Според Макрон страната се нуждае от реформи, за да се гарантира, че международната подкрепа ще достигне до ливанските граждани. Към Ливан се стичат помощи от редица държави. В ход е и организацията на световна донорска конференция.

Снимка: EPA

А световните медии разпространиха трогателни кадри, заснети от баща, снимал  раждането на сина си в болница по време на експлозията.

Снимка: EPA

На фона на разрухата, лекарският екип остава в отделението и завършват помощта при раждането на фенерчета. Момченцето е живо и здраво.

Снимка: EPA