Полицията в Индия е арестувала депутат, който е избягал от страната, след като е бил обвинен в сексуално насилие над няколко жени.

Праджуал Ревана, който напуснал Индия на 27 април, е бил арестуван при пристигането си от Германия в южния град Бенгалуру рано днес, 31 май. Той отрича всички обвинения срещу него.

33-годишният депутат принадлежи към партия, която е съюзник на партията Бхаратия Джаната на премиера на Индия - Нарендра Моди.

Депутатът се стреми към преизбиране от избирателния район Хасан в южния щат Карнатака.

Но малко преди гласуването в Хасан в Карнатака се разпространиха хиляди видеоклипове, в които се твърди, че депутатът злоупотребява с жени сексуално.  Той не коментира видеоклиповете, но служител от неговия офис заяви, че те са били подправени.

Снимка: Reuters

Избягалият индийски депутат ще се върне, за да се изправи пред съда по дела за сексуални посегателства. Той е избягал от страната малко след като е приключило гласуването в неговия избирателен район.

Досега полицията е регистрирала 3 случая на сексуално посегателство срещу депутата. Специален полицейски екип разследва случаите.

След като остана в неизвестност в продължение на няколко седмици, на 27 май депутатът пусна видеоклип, в който заяви, че ще се яви пред разследващите днес.