Нови преговори и никакво отлагане на Брекзит. Резултатите от последния вот изглеждат като малка победа за Тереза Мей, но не за дълго. Защото сега на ход е Брюксел. А часовникът на брекзит тиктака и кара все повече британци да търсят алтернативни решения. Като Ричард, който планира да живее в България.

Срещаме Ричард на българската улица в Лондон. В едно от най-оживените места - баничарницата. Роден е в Югозападна Англия, но вече твърдо е решил - ако има брекзит, ще емигрира в България. Насочил се е към Варна, където вече е обиколило няколко села.

„Любимото ми място е Септемврийци. Ходих и в Сенокос и там имаше много хубава къща, но й трябва много основен ремонт. Искам хубаво време, добър климат, искам къща на Черно море”, споделя Ричард.

Той работи от 30 години в строителната индустрия. Внася материали от Германия във Великобритания. И очаква брекзит да убие бизнеса му.
 
„Страхувам се, че ще трябва да започна нещо ново в България. Вероятно ще си взема достатъчно голяма къща, за да давам стаи под наем за моите приятели от Германия, Швеция и Англия, ако на англичаните все още им е позволено да пътуват”, казва още Ричард.

Ричард се надява отново да дойде в България възможно най-скоро и правата му да бъдат защитени, въпреки задълбочаващия се хаос.