Цялата резолюция е излишна, важен е докладът на Еврокомисията и оценката на Европейския съвет. Ноември месец ще има оценка за върховенството на закона и България ще бъде в първата петица. Доброволно България иска да бъде оценена от Съвета. Това каза в предаването „Лице в лице“ евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев.

"Това, за съжаление, което ще се приеме като текст от ЕП, е рожба на левицата заедно с либералите и е изключително едностранна пропаганда, която ще се използва за предизборна кампания в България.

За съжаление, защото наистина дебатът за върховенството на закона, за ефективна съдебна система, за контрол върху главния прокурор – това са важните по които и България трябва да изпълни и изпълнява. 

Ние трябва да изпълним препоръките от критичния, но обективен доклад на ЕК".

"Правителствата във всяка демокрация идват и си отиват на избори, обаче тази резолюция ще стане и след няколкото месеца, когато има избори, когато ще има ново правителство в България, но тази резолюция ще остане с всичките си искания към България – да има например не само на български език предизборна кампания, да регистрираме организация, т.нар. Македонско малцинство, критиката към жилищните проблеми, например на ромите и защо незаконните жилища са били разрушавани, какви са проблемите на собствениците на апартаменти в Поморие или най-различни други теми. Несъществуващи теми например – критика за това да не се приемало някакво предложение по Закона за юридическите лица с нестопанска цел“.

Цял текст има за нещо, което не съществува и няма да бъде прието до края на мандата на този парламент, допълни евродепутатът.

Гледайте целия разговор във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!