Канадският премиер Джъстин Трюдо стана обект на телефонна шега – руските комедианти Вован и Лексус успяха да излъжат министър-председателя на Канада, че разговаря с не кой да е, а с екоактивистката Грета Тунберг, пише „Гардиън“.

Владимир Кузнецов и Алексей Столяров, които наричат себе си Вован и Лексус, публикуваха запис на телефонния разговор. При предишни техни „атаки“ те успяха да заблудят музикалната легенда Елтън Джон, че разговаря с руския президент Владимир Путин, който много искал да обсъди правата на хомосексуалните с певеца.

Разговорът с Трюдо продължил около 10 минути, като трето лице се представяло за Грета Тунберг. В записа се чува как тя казва, че се притеснява за „растящата международна криза и назряващата световна война“.

„Вече вървим към катастрофа. Много е страшно“, казва фалшивата Тунберг по телефона, на което Трюдо отвръща „Да, наистина“.

Разговорът се е случил през януари няколко дни, след като иранското правителство свали украински самолет, убивайки 176 души на борда.

„Вие сте възрастни хора, а се държите като деца. Можем да създадем свят, в който има място за всички. За бели и чернокожи. За християни и мюсюлмани. Тръмп и Путин, за теб и мен. За Борис Джонсън. За Терънс и Филип, които също са добре познати в Канада“, казва още „Тунберг“.

Последните две имена са на измислени герои от анимацията „Саут парк“, но канадският премиер не схваща смешката и казва „Това е абсолютно точната перспектива“.

Разговорът продължава с това, че фалшива Тунберг съветва Трюдо Канада да напусне НАТО и да „бере цветя и да се усмихва на природата“. Премиерът дипломатично отговаря: „Аз също мечтая за свят, в който войниците не са нужни, но все още не живеем в този свят, за жалост“.

Точно преди разговорът да приключи фалшивата Тунберг моли Джъстин Трюдо да я запознае с героите от „Саут Парк“ Терънс и Филип. Първоначално премиерът казва: „Ще се опитам да го уредя, ще помоля екипът ми да ви свърже, защото нямам точните им координати“.

Попитан за втори път дали това ще бъде възможно, Трюдо вече разбира, че става въпрос за шега.

„Чакайте… Терънс и Филип не са ли от „Саут парк“? Не ги познавам лично. Мисля, че са пародии на канадци в анимацията“, казва Трюдо, преди учтиво да приключи разговора.

Необичайната случка показва, че никой не е застрахован от телефонни измами… дори и световните лидери.

Още по темата може да намерите и в Ladyzone.bg: