Защитата на американския президент Доналд Тръмп определи процеса по импийчмънт срещу него като опасна атака срещу демокрацията в страната. Междувременно в Съединените щати се проведе масов протест на жени срещу Тръмп.

Снимка: btvnovinite.bg

В документ от 6 страници екипът от адвокати твърди, че няма данни за нарушения или престъпления от страна на държавния глава. За сравнение - тезата на обвинението е 111 страници.

Според защитата на Тръмп процедурата по импийчмънт е опит на демократите да отменят резултатите от изборите от 2016 г. и да се намесят в изборите през тази година.

Междувременно президентът Тръмп се похвали с рекордна подкрепа за републиканската партия сред американците и благодари за подкрепата с пост в „Туитър“.

Снимка: btvnovinite.bg

А хиляди жени в цялата страна отново поискаха оставката на Тръмп н многолюдни протести свикани в 180 градове в страната.

„Ние сме обединени, разбра ли, насилнико от Вашингтон. Ние сме единни, всички жени, мюсюлмани, евреи, бели, черни, латино, азиатци, трансексуални - всички сме едно цяло“, заяви протестиращата Гейл Брюър от Ню Йорк.

Снимка: btvnovinite.bg

Същинската част по делото за сваляне на държавния глава започва в Сената във вторник.