Хиляди жени излязоха на протест срещу американския президент по повод на политиката му относно репродуктивните права, изменението на климата и имиграцията.

Демонстрантките се събраха на ежегоден поход във Вашингтон и в над 180 други градове, за да протестират срещу американския президент Доналд Тръмп, заради заплахата за правата на жените.

Въпреки спада в броя на хората - само няколко хиляди участници излязоха по улиците на Вашингтон, активистите бяха обнадеждени от силата да се организират.

Снимка: Reuters

„Студен ден е и няма значение дали сме 10 души или 100 души или 1000 души, ако гласовете ни са силни", споделя 50-годишна жена пред „Дойче веле“, която разказва, че редовно присъства на похода, от неговото начало през 2017 г.

Походът на жените през 2017 г. привлече близо 1 милион души по улиците на Вашингтон, както и стотици хиляди в други американски градове един ден след встъпването в длъжност на Тръмп.

Много от протестиращите посочиха като порочна за протеста твърдата политика на Тръмп относно репродуктивните права на жените, изменението на климата и бежанците.