Столицата на Обединените арабски емирства Абу Даби обяви редица обществени места, които скоро ще бъдат отворени само за хора, ваксинирани срещу коронавирус, в опит да накарат повече хора да се ваксинират, предаде „Ройтерс“.

Правителството на Емирствата съобщи, че от 20 август властите ще ограничат достъпа до търговски центрове, ресторанти, кафенета, спортни дейности, музеи, спортни зали, училища и университети. На неваксинирани хора ще бъде практически забранено да влизат в града, с изключение на супермаркетите и аптеките.

Страната все повече разчита на ваксинацията в името на бързото си икономическо възстановяване. Правителството заяви, че поне 93% от населението вече са получили поне една доза от ваксината.

Дубай също въведе някои ограничения, според които само ваксинирани хора имат право да посещават масови партита и спортни събития. Търговските центрове и други магазини обаче са отворени за неваксинирани хора.

Обединените арабски емирства могат да се похвалят с една от най-бързите програми за ваксинация с 15,1 милиона дози, дадени на население от девет милиона, като страната разчита най-вече на китайската ваксина „Синофарм“.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!