Навършват се 21 години от атентатите срещу Световния търговски център в Ню Йорк и Пентагона.

На тази дата четири самолета се разбиха в двете кули на Световния търговски център в Манхатън, в Пентагона във Вашингтон и в поле в щата Пенсилвания. Близо 3000 са жертвите, а над 6000 бяха ранени.

Около 40% от жертвите продължава да не са идентифицирани.

Отговорност за атентатите пое ислямистката групировка „Ал Кайда“, а лидерът ѝ Осама Бин Ладен беше открит и ликвидиран през май месец 2011 г.

С възпоменателни церемонии Съединените щати отбелязват 21-ата годишнина от атентатите на 11 септември. Както всяка година, такива ще има в Ню Йорк, Вашингтон и Съмърсет, Пенсилвания, където се разбиха похитените от терористи четири самолета.

Церемоните, на които ще бъдат почетени загиналите започват рано сутринта американско време и ще продължат няколко часа. На тях роднини и близки, ще прочетат имената на загиналите при атаките. Ще има и няколко минути мълчание в памет на жертвите. 

На церемонията в Ню Йорк, на мястото, където два похитени от терористи самолета се разбиха в кулите близнаци на Световния търговски център, ще присъства вицепрезидента Камала Харис.

Президентът Джо Байдън ще е в Пентагона, където ще присъства на възпоменателната церемония. Първата дама Джил Байдън ще е в Пенсилвания, на мястото, където се разби четвъртия самолет и ще произнесе реч.