337 души от 38 държави бяха арестувани по подозрение, че са използвали Welcome to Video – една от най-големите онлайн платформи за педофилско съдържание в „тъмната” част на интернет, съобщават световните агенции. Спасени от сексуална експлоатация са били 23 деца в САЩ, Испания и Великобритания.

Сайтът е съдържал 250 000 видеа със сексуални посегателства срещу деца и даже новородени. Желаещите да ги гледат трябвало да плащат чрез криптовалути годишен абонамент в размер на около 300 долара. Имало даже инструкция: „Не качвайте порно с възрастни”.

Смята се, че между юни 2015 г. и март 2018 г. Welcome to Video е събрал от педофили от цял свят най-малко 3,7 млн. долара.

Съвместната операция на американските, британските и корейските правоохранителни органи срещу сайта е започнала през 2017 г. след разследването на Острова срещу геофизика д-р Матю Фалдър, който в момента изтърпява 25-годишна присъда за педофилия.

Новото в случая е, че сайтът е бил локализиран в Южна Корея чрез проследяване на транзакции със смятаната за непроследима виртуална валута „Биткойн”.

Така още през миналата година полицията е стигнала до 23-годишния Йонг Ву Сон, за който се смята, че е администрирал сайта. Зад решетките са потребители от САЩ, Великобритания, Ирландия, Южна Корея, Германия, Испания, Саудитска Арабия, ОАЕ, Чехия, Канада и др. Към момента няма данни за българско участие както в престъпната схема, така и в консумацията на гнусните видеа.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!