Едва 2300 са гостите, които са поканени на тържеството. Те са получили ръчно рисувани покани за коронацията, които имат дълга история.

Назад във времето те са приличали по-скоро на билети за събитието. Най-старата, която се пази е от далечната 1761 г., когато на 22 септември отново в Уестминстърското абатство е коронован крал Джордж III и кралица Шарлот.

Някои покани могат да се оприличат на съвременен холограмен стикер – като синият цвят на поканата за коронацията на крал Джордж V през 1821 г.

Изчистена и графична е била тази на бащата на кралица Виктория - крал Уилям и кралица Аделаиде, които са били короновани през 1831 г.

Червена пък е била поканата за коронацията на Кралица Виктория през 1838 г.

Любопитен факт е, че малкият принц Чарлз получава лична покана за коронацията на майка си Елизабет II през 1953 г.

Много хора днес могат да открият прилики с красивата ръчно рисувана покана за неговата коронация, проектирана от Андрю Джеймисън, хералдик и художник на ръкописи. Неговата работа е вдъхновена от рицарските теми на легендата за Артур, както и от легендата за Зеления човек и новото начало.

Изкуството е свързано с коронацията по много начини. Кралят и кралицата са поръчали на пет художника картини, които да увековечат този исторически момент.