Във видео, публикувано през август 2022 година той микрофон, усмихва се и обявява амбициите си за своя канал в YouTube за компютърни игри.

„Аз съм палестинец от Газа. На 12 години съм. Целта на този канал е да има 100 хиляди абонати или 500хиляди, или един милион“, казва Ауни във видеото си.

Година по-късно той е сред първите деца в Ивицата Газа, които загиват във войната.

Близки казват, че домът на семейството му е поразен от израелските сили на 7 октомври – часове, след като бойци на „Хамас“ нападат Израел, убивайки около 1200 души и отвличайки 240.

Видеото на Ауни сега е гледано от милиони. В другите си клипове той играе популярни за момчетата навсякъде видеоигри. Има милиони гледания, а 1,5 милиона потребители са се абонирали за канала му.

В една от публикациите си момчето държи дънна платка на компютър и обяснява пред съучениците си за нея.

Той създава канала си в YouTube през 2020 година. В няколкото си видеа показва как играе футболната Pro Evolution Soccer, състезателна игра с коли и известните като FPS – видеоигри, базирани на стрелби.

В семейството си той остава мило дете, като го наричат и „инженер“ заради страстта му към компютъра. За други 13-годишният геймър се превръща в символ на за загубата на детски живот в палестинския анклав.

Според здравните власти в Ивицата Газа, управлявана от „Хамас“, 20 хиляди души са загинали след началото на израелската офанзива, предава Би Би Си.