Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов отчете класата на "Бодьо Глимт", срещу който утре "армейците" се изправят в двубой от групите на Лигата на конференциите. На официалната си пресконференция той заяви, че съперникът е силен, тъй като гради отбор от години и не прави треньорски смени на 3-4 месеца.

"Вижте колко години този треньор изгражда отбора. С всеки трансферен прозорец те надграждат. Така се прави отбор, а не като при нас – на три-четири месеца смяна на треньори. Не ми се иска да даваме стъпка назад, камо ли крачка. Излизаме с най-доброто на терена. Ние сме максималисти. Трябва да се надиграваме и да доминираме. Мисля, че до този момент отборът се представя добре като игра в Лига на конференциите, но не успяваме да сме така и като резултати. Късметът и класата в завършващата фаза ни липсват.", каза Младенов.

"По най-бързия начин трябва да се адаптираме към терена. Трябва да се справим добре с първото докосване, което е много важно. В Казахстан 70% от терените са такива. Ние технически трябва да работим бързо с топката. Самият терен ще ни принуди да играем бързо. За студа - важи както за тях, така и за нас. Дали ще е -3 или -10 градуса няма значение, защото футболистите тичат на терена и са загряти."

Снимка: Lap.bg

"Търсим победата във всеки мач. Дали ще я постигнем, зависи от нас. Излизаме срещу много добър отбор, това се видя и в София. Те имат много здрави и агресивни футболисти. Бързо се прегрупират в двете фази. Научен и обигран отбор с треньор, който е начело вече няколко години. Ние имаме нашите достойнства, имаме силни качества. Създаваме много положения. Статистиката го доказва, ние сме един от водещите отбори по провеждане на атаки в Лигата на конференциите, но малко реализираме. Надявам се утре успеваемостта да е 100%, такава каквато беше на Зоря в последния мач.“, допълни наставникът на "червените".