От "Валенсия" реагираха остро на думите на треньора на "Аталанта" Джан Пиеро Гасперини, който в интервю за "Гадзета дело Спорт" разкри, че в деня на 1/8-финалния реванш от Шампионската лига между двата отбора в Испания вече е бил заразен с коронавирус.

Италианският отбор спечели двубоя на "Местая" с 4:3 и се класира за следващия етап с общ резултат 8:4.

"Валенсия" иска публично да изрази удивлението си по повод това, че треньорът на съперника ни в 1/8-финалите на Шампионската лига е признал, че в деня на мача на "Местая" (10 март) е знаел, че има симптомите на коронавируса. При това той не е взел профилактични мерки, подлагайки на риск много хора по време на пътуването им до Валенсия и пребиваването там", се казва в заявлението на официалния сайт на клуба.

Мачът между двата тима в Бергамо бе определен като "биологична бомба" от кмета на италианския град Джорджо Гори. Двубоят се игра на 19 февруари на стадион "Сан Сиро" в Милано пред 45 000 души.

"Първият пациент в Италия бе регистриран на 23 февруари. Очевидно вирусът масово се е разпространявал по онова време сред всички онези 45 000 души, които се отправиха към Милано", каза още кметът на Бергамо.