Жителите на столичния квартал „Младост" излязоха на протест заради обявяването на Център по наркомании, който ще бъде в района им. Клиниката се мести от старото си място на ул. „Пиротска”.

За „Тази сутрин” гражданите обясниха, че изпитват огромни притеснения за своите деца, тъй като центърът за наркозависими е на метри от техните входове и градинки. Освен това в близост има детски градини и училища.

Родителите подчертаха, че са забранили на своите деца да минават близо до клиниката. Местните споделиха, че са ставали свидетели на разбити автомобили и мазета.

Въпреки това жителите са напълно наясно и разбират необходимостта наркозависимите да се лекуват, но смятат, че преместването на центъра в „Младост” е направено без съгласието и консултацията на живущите в близост.

Според тях има по-удобни места в София, където могат да бъдат настанени пациентите.

На същото мнение са и самите пациенти. Те са наясно, че това не е най-удачното място за лечение. 

Директорът на държавната болница за лечение на наркомании и алкохолизъм д-р Владимир Николов обясни, че се чувства омерзен от случващото се, тъй като според него липсва състрадание и солидарност към борещите се със зависимости.