От месеци жители на столичните квартали „Красно село“ и „Манастирски ливади – Запад“ се борят за монтирането на светофар.

Причината е затрудненото влизане и излизане от кварталите по ул. „Тодор Каблешков“ и честите инциденти в района, които според тях, са именно заради натоварения трафик, който не се регулира.

Живущите разказват, че мястото е доста опасно и за пешеходците. Веселин Кръстев обясни, че се борят за поставянето на светофар от 29 май 2021 г.

Снимка: bTV

„Първоначално сме подали сигнала в районната администрация, оттам по него започна да работи Столична община“, обясни той.

От Столична община още преди около месец и половина са издали разрешение за строеж. Проектът е в ход, той ще се осъществи.

„Забавянето не идва от нас. Получили сме официално писмо с разрешение за строеж на 25 март. Вчера сме получили и заповед за неговото предварително изпълнение. Два дни преди 25 март сме получили План за управление на отпадъците и План за безопасност и здраве, те са одобрени. Одобрени са и разрешението за строеж и заповедта за предварителното му изпълнение също са обявени на електронната ни страница заедно със схема, която показва временна организация на движението, докато тече това строителство“, обясни зам.-кметът на район „Красно село“ Ивайло Веселинов.

Снимка: bTV

Инж. Димитър Петров директор на Дирекция „Управление и анализ на трафика“ обясни, че след три дни трябва да получат отговор за влизане в сила на разрешението за строеж.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!