„В обществото ни има много високо напрежение, което не работи в посока обединение. Напротив. В България хората застъпват диаметрално противоположни становища, но това е полезно за израстването на духа. Стига човек да бъде верен на своите убеждения. А за да бъде верен, човек трябва да има информация, да се запознае с каузи и да вземе информирано решение“, заяви писателката Здравка Евтимова в „Тази сутрин“. 

„България е била най-силна, когато е била над бездната, която често се изправя по нашия път. За мен хората не се раздалечават. Важното е и след приятелите си да видим дали защитаваме позиция на базата на вникване в дълбочина. Ако техните гледни точки са убедителни, бихме могли да вземем положителното от тях“, допълни Евтимова., според която трябва да заменим думата „бездна“ с „възможност“. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Не е невъзможно да се обединим около големите каузи. Много често, заради своята практичност,  се взираме в момента, погледът ни се замъглява за бъдещето. Искаме да се издигнем над хората, които ни се подиграват. Въпреки бездната, излизаме от бездната като победители“, каза писателката. 

„Днешното време е много богато за всеки човек. По улицата можеш да видиш различни изражения. Радвам се, че  живея днес, че виждам и преживявам всичко“, зави Евтимова, според която случващото се в София не може да остави пишещият човек безразличен и да не се отрази в неговите творби. 

Вижте повече във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!