Вторият човек в управляващата партия ГЕРБ – Цветан Цветанов, подаде оставка вчера от всички ръководни постове в партията. Това се случи след разговор с лидера на политическата формация и премиер Бойко Борисов. Борисов прие веднага оставката, Цветанов остава редови член на ГЕРБ.

„Думите на Цветан Цветанов, че може доверието на Бойко Борисов към него да е нарушено, но неговото към лидера на партията не е, потвърждават още веднъж всичко хубаво, което може да се каже за него. А то е, че Цветанов беше и е войник на ГЕРБ, изключително дисциплиниран, с много висока организационна култура, човек, който наистина според мен работеше, работи и ще продължи да работи, защото съм сигурна, че като редови член това ще бъде част от работата му на 100 процента за успеха на тази партия”, коментира в предаването „Тази сутрин” политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Според социолога Юрий Асланов причината за тази оставка е в резултата от евроизборите на ГЕРБ. Това е най-слабият за партията резултат в номинално изражение, уточни Асланов. Истината е, че лидерът на ГЕРБ не рискува преди кампанията да освободи Цветанов от постовете му, въпреки че си даваше сметка, че лично на него това щеше да му даде позитив, допълни той.

Вижте повече във видеото!