Превозвачите продължават с протестите, след като във вчерашния ден напуснаха официална среща с премиера Кирил Петков. „Ние отидохме с определени очаквания. Помолихме премиера да се концентрираме върху поставените теми, но тогава ни беше казано ако нещо не ни харесва – вратата е зад нас“, каза Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Тя поясни, че по време на срещата са обсъждани теми, които по никакъв начин не засягат проблемите на превозвачите. Те бяха обвинени, че прекъсвали министър-председателя по време на разговорите. „Аз лично прекъснах премиера. Ако Министерски съвет има доблестта – нека изнесе записа от срещата“, каза Милтенова.

„Ние четири месеца говорим за проблемите и е абсурдно все още да няма решение. Беше споменато, че акцизът не може да бъде намален. В случая не се касае, че искаме някакви пари. За автобусните превози трябваше да има субсидиране, поведението към нашия бранш е недопустимо“, каза тя.

„Постигнахме частичен резултат по време на срещата. За месец май ще има компенсиране на високите цени на енергията, но с неуточнен размер“, каза Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България, който също присъства на срещата.

„Ние търсим трайно решение, а не месец за месец. Ние не говорим за помощи, а за връщане на надвзетото“, каза още Велев.