Превозвачите ще продължат протестите. Това обявиха самите те след среща с премиера Кирил Петков, от която си тръгнаха обидени.

„Ние не сме дошли да си говорим общи приказки, ние сме дошли с конкретни цели и искания. При което на нас ни беше казано, че в този кабинет той определя какво ще се говори и как ще се говори ако на нас не ни харесва, можем да напуснем. И ние това направихме“, каза Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

„Държавата не е на Кирил Петков. Фактът, че българският министър-председател си позволява да ни изгони, е скандален", добави тя.

От бранша трябваше да говорят с държавата за компенсации за високите цени на горивата и евентуален мораториум върху тол таксите, но вместо това започват протести.

“Тези хора нямат понятие от протокол, нямат понятие от етика. Продължаваме с протестите, който сме обявили“, каза още тя.  

Протестите ще започнат на 10 май без прекъсване. 

„След като колегата Арабаджиев (Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи) представи нашите искания, започнахме да слушаме как пенсионерите искали едно, МВР искали друго… Аз си позволих да помоля министър-председателя да говорим по същество и по темите, които ние сме поставили“, добави още Милтенова.

“Темата на срещата днес беше антикризисни мерки, които ще се обсъждат, ние чухме само израза: “Поканени сте тук, за да ви изслушаме”. Това е причината българският транспортен бранш да бъде така настроен. Нашите искания са свързани само с овладяване на инфлационните процеси и икономическата криза”, заяви и Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.