Отново зрителски сигнал за проблемен подлез на столичния бул. „България“ и ул. „Тодор Каблешков“. Причината са неработещи и разбити асансьори.

Част от сигналите са от майки с колички, които не могат да слязат в подлеза. Хората с увреждания също са възпрепятствани от нормалното придвижване до подлеза.

На изпратените снимки се виждат разбитите стени около издрасканите асансьори и боклукът в тях.

Снимка: bTV

Maйката Надин показа колко усилие ѝ коства да премине през подлеза с количката на детето си. Тя заяви, че асансьорите не работят поне от месец.

„Асансьорите са спрени само в северната част, в най-ниската точка поради техническа причина. Установихме след видеозаснемане, че има нарушения на канализацията, която е връзката към помпената станция. Затова сега са спрени, за да може да се възстанови канализацията, да се осигури отводняването, за да няма проблеми при работата на асансьорната уредба“, обясни инж. Васил Начевски, директор на дирекция „Строителство“.

Ремонтът вече е започнал. Подменени са части в помпената станция, възложено е вече и възстановяване на канализацията.

Снимка: bTV

Пропаднал таван, разбити метални решетки и счупено осветление - това са само една част от щетите, които са нанесени в столичния подлез на бул. „България“ и ул. „Тодор Каблешков“. Липсва и обезопасителна лента, която да предпазва пешеходците.

Снимка: bTV

От район "Триадица" изпратиха до bTV писмено становище за състоянието на столичния подлез.

„В конкретния случай с решетъчните тавани става дума за вандалска проява. При другия вид окачен таван от плоскости проблемът идва основно от течове откъм трамвайното трасе. При финансиране от Столична община район "Триадица" е готов веднага за ремонта на повредените вследствие на вандалски прояви части. Останалата част влиза към плановите ремонти през годината. Ремонтът на повредените от вандалите части ще струва около 10 000 лева“, заявиха от район „Триадица“.

„На няколко места в подлеза след вандалски прояви се е получило това нещо, осигурени са вече средства на районната администрация, която поддържа подлеза. Съвсем скоро ще бъде отстранено“, добави инж. Начевски.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!