Ученик е ударил учител в коремната област, по този сигнал работи полицията в Благоевград. Случаят е от вчера, 30 май, в благоевградската гимназия „Ичко Бойчев“ в час по физическо възпитание. Мотивът на ученика е забележка, направена от страна на учителя, за непристойно облекло.

Според директора на училището ученикът през вчерашния ден е получил няколко забележки за облеклото си, тъй като училището има определени изисквания за това.Физическото насилие от страна на ученика е било придружено и с обидни квалификации към преподавателя.

За случая е уведомена полицията. Момчето е в 8 клас, а родителите му живеят в чужбина, баба му е уведомена за случая, научи bTV от директора. Това обаче не е първото такова провинение на ученика.

„Наказан е със забележка, с предупреждение за преместване в друго училище заради голям брой отсъствия и лоша дисциплина. Следващата мярка е да отиде в друго училище. Твърдо заставам зад колегата, тъй като искаме да научим учениците на ред и дисциплина“, казва Антон Драгоев, директорът на гимназията.  

Днес в училището на проверка влиза и Районното управление по образованието, очаквайте подробности за резултатите от нея.