Хлебопроизводители прогнозират скок в цената на козунаците, а клиенти от сега се запасяват за Великден.

„Ние сме на пазара повече от 30 години и за първи път имаме такъв случай, в който хората се запасяват. Опасяват се заради инфлацията. Аз не си спомням от 1996 г. с такива темпове не с дни, а с часове. Имам случай преди няколко дни, където на брашното промениха цената в рамките на един следобед, което няма как да се калкулира в себестойността на един продукт. В същия момент всичко расте, цената на олиото на едро ние не можем да я намерим под 5,59 лв. Така че не можем да избягаме от инфлацията“, казва Димитър Людиев, председател на Регионален съюз на хлебопроизводителите - Бургас.

Снимка: btvnovinite.bg

„Опитваме се да не повдигаме да не вдигаме цените“, казва Людиев, който е категоричен, че до Великден няма да вдига цените, защото осе е запасил със суровини, но отбелязва, че спрямо миналата година стойността е скочила с 20-3%.

А каква е рецептата на технолога Иван Стойков за козунак, вижте във видеото.

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement