Жителите на софийското село Владая ловят риба в огромна локва на пътя – сигнал за това изпратиха зрители на bTV.

Владая е част от Столична община, а в началото на селото - точно на главния път, има огромна локва, за която общината нехае още от миналото лято, пише в сигнала.

Снимка: btvnovinite.bg

Местните хора и преминаващите шофьори вече я наричат "Езерото" и дори "Водното огледало на Владая". От любителски клип в интернет се вижда как жители на Владая ловят риба в в него.

Снимка: btvnovinite.bg

"Мястото е в такъв вид от есента на миналата година, когато не е било отводнено. През зимата водата замръзва и това става голям проблем за шофьорите, защото става ледена пързалка и те трудно овладяват автомобилите си", казва Васил Николов, който е дошъл за риба рано сутринта.

"Според мен езерото се е зарибило по естествен път, но други смятат, че умишлено е хвърлена", допълва той.

"Проблемът дойде от това, че явно е прекъснат отводнителя на шахтата, но от кметството не предприеха мерки да го решат", казва още Васил Николов.

Той отбеляза, че след репортажа по bTV от общината са се обадили на фирма, която да извърши ремонта и до края на седмицата езерото ще бъде отводнено.

Снимка: btvnovinite.bg

От общината посочиха в писмено становище, че ремонтът ще бъде извършен при първа възможност при подходящи метеорологични условия – днес или в сряда.