Жива риба се появи в огромна локва в столичния квартал „Владая“. Наводненият участък се намира на ул. „Войнишко въстание“. Някои от жителите дори шеговито изкараха въдиците, за да ловят.

От половин година пътното платно в този участък се пълни с вода, а от няколко дни там вече се развъждат и риби, съобщава ни Васил Николов.

„Има линеен отводнител точно на кръстовището между две улици, който е запушен. Това запушване няма как да не се случва, защото тук слиза водата, която идва от планината, минава през една улица, която не е асфалтирана и оттам кал и пясък влизат в канавката и тя се запушва“, обяснява Николов.

Местните се оплакват, че заради водата през зимата пътят се превръщал в ледена пързалка, а впоследствие започнали да се появяват и дупки.

Никой обаче не знае откъде в локвата са доплували рибите – вид есетра. Според повечето есетрите са пуснати умишлено. Други допускат рибата да се е появила по естествен начин.

От Столичната община отговориха на запитване, че причината за завиряването е повреда в хоризонталната връзка към канализацията и заради ниските температури досега нямало как да се копае.

„Планира се строителните дейности да започнат във вторник или в сряда тази седмица“, поясниха оттам.

Вижте цялата история във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!