“Приоритети на коалицията след вота са подготовка за Шенген и еврозоната, чиста и евтина енергия и насърчаване на малките и средни ферми - за плодове и зеленчуци”, каза в "Тази сутрин" Владислав Панев, който е кандидат за депутат от коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ)

Той подчерта, че когато ПП и ДБ са управлявали, цената на природния газ е била 20% под цената в Европа, а в момента е над 20%. 

“Управляващите в момента изкуствено надуват инфлацията, едното е цената на природния газ, а друго е цената на тока”, каза той. 

“Парите трябва да бъдат целево изразходвани. Последните седем месеца на нашето правителство 2,9% беше бюджетният дефицит. В момента дефицитът е по-голям, защото служебният кабинет не може да си събере приходите, а не заради разходите”, уточни Панев.

Според него е възможно минималната работна заплата да стане 910 лв.

“Ние приехме закон за това, че минималната да бъде свързана със средната. Проблемът за мен е плащането на ръка, защото тогава има по-малко приходи в пенсионната система. Ние обещаваме, че няма да има данък свръхпечалби, както коментира финансовото министерство. Методите за сваляне не цените са ниските цени на природния газ”, каза Панев.