„В България липсата за усещане на справедливост е дълготраен проблем. Това засяга обществото ни по много линии. Виждаме всеки ден как корупцията убива по всички възможни посоки – мигрантите, некачествените пътища...

Корупцията ни трови – да се върнем към разследването на Европейската прокуратура относно незаконните емисии на ТЕЦ-цетралите на консултанта Ковачки.

От две години разчитаме Европейската комисия да покаже друг стандарт на работа -  енергично, обективно, пълно, всестранно разследване, да изясни всички обстоятелства, за да може виновните лица да бъдат изправени пред съда. Европейската прокуратура не е някой отвън. В нея работят български, европейски, делегирани прокурори. Просто организацията е различна и не е под шапката на българския прокурор.“

Това коментира пред bTV Надежда Йорданова от "Продължаваме промяната-Демократична България“.

„За нас приоритетът е реформата в прокуратурата. Ако нямаме качествено разследване, не може да имаме качествено обвинение и не можем да стигнем до справедлива присъда. Прокуратурата е властелинът на досъдебното производство. Тя има неограничената власт да решава дали да разследва, или не, дадено престъпление, да повдигне ли обвинение, или не. Тази власт е безконтролна. Искаме да го променим. Без това усещането за справедливост у нас не може да тръгне напред“, посочи тя.

Според нея главният прокурор Иван Гешев трябва да спре да срами своите колеги прокурори.

„Убедена съм, че има български прокурори, които се чувстват неудобно от неговото поведение“, каза Надежда Йорданова.

Какво коментира още тя за правомощията на главния прокурор, какви са очакванията за ГЕРБ в 49-ия парламент и какви са тревогите за изборите  – чуйте във видеото.