Владимир Карамазов представи наскоро своята първа самостоятелна изложба, която беше с мисия, а набраните средства от 75 000 лв. дари благотворително на педиатрична болница. 

"В последните години много искам да правя неща, които да имат някакъв смисъл, а не просто да направя някаква изложба", каза Карамазов в "Тази сутрин".

"Зароди ми се тази идея да направя благотворителна изложба, да се продадат снимките и да отидат за кауза", допълва той.

"Важното беше, че тази кауза се реализира доста успешно. Бях доста скептично настроен какво ще стане, ако не се продаде нито една фотография", споделя актьорът.

"Страхотни деца има в България. Аз съм се наел да ходя да откривам хора и истории. За да снимам тези хора, първо малко влизам в тяхното лично пространство, научавам тяхната история. Като актьор се интересувам от историята - не само да направя една красива снимка, а да има послание", разказа още Карамазов.

С набраните средства вече е закупена медицинска апаратура за лечение на най-малките пациенти и новородените деца в Специализираната болница по детски болести "Проф. д-р Иван Митев".

"Заявени и платени са всички апарати, от които лечебното заведение имаше нужда. Искам специално да му благодаря за инициативата, която ми предложи", каза д-р Благомир Здравков от педиатричната болница.