„Виждам в промените за съдебната власт, в частта на ПП-ДБ са доста спорни. Виждам едно усилие на коалицията на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС да се окопае във властта през Конституцията”, заяви в "Тази сутрин" зам.-председател на БСП и на Народното събрание Кристиан Вигенин.

„Без да е написано, на практика се премахва ролята на главния прокурор. Разбира се, че има нужда да се засили контролът, но когато имаме един беззъб главен прокурор, дали това ще помогне за борбата с корупцията?“, попита той.

Той коментира и това, че името му попадна в списъка на сайта „Миротворец“, който определя граждани от света за врагове на украинския народ.

„Аз мисля, че трябва с известна доза хумор да посрещаме тези неща, защото видях, че вчера в сайта е попадна и Костадин Костадинов. Там той е представен по един много хумористичен начин. Че въпросът е сериозен, сериозен е от гледна точна на това, че се засягат правата на много граждани“, каза Вигенин.

„За мен този сайт е видимо покровителстван от правителството (на Украйна – б.р.). Това е очевидно, няма начин държавата да не може да се справи, ако смята, че това е нещо грешно“, добави той.

Вигенин бе категоричен, че държи службите да си вършат работата. Той коментира и изпращането на военна помощ на Украйна.

“БСП е на позицията на 80% от българските граждани, които са против това”, допълни Кристиан Вигенин.

„От друга страна, когато се изпраща такава помощ, нека не се героизират тези решения на мнозинството, защото, когато просто се вписваш в списъка с боеприпаси с отпаднала необходимост и нефункциониращи БТР-и, това по-скоро е лицемерно съучастие, отколкото реална помощ”, каза той.

“Тази война трябва да спре и първият, който може да го направи е Русия. Мирът е единственото решение на този проблем. България може да бъде полезна за мира”, подчерта Вигенин.