Хора от Варна сигнализират за масово разбиване на коли и дребни кражби. Снимки от посегателствата има почти всеки ден в социалните мрежи.

Снимка: btvnovinite.bg

Иван и Александър са станали жертви на вандалите. По думите им колата е разбита около 3 ч. през нощта на 8 януари. Счупени са стъклата на автомобила и е открадната флаш памет, удължител за трифазен ток и музикалната система на колата.

Снимка: btvnovinite.bg

„Бъркали са навсякъде, но нищо ценно не е взето, а дори имаше пари и документи“, обясни Иван и допълни, че вандалският акт му е създал доста неприятности – закъснял е за работа, не е успял да заведе децата си на детска градина и е трябвало да плати за ремонт.

Мъжът каза още, че не е подал сигнал в полицията и няма и да го направи, защото не вярва престъплението да бъде разкрито.

Снимка: btvnovinite.bg

Автомобилът на Александър е разбиван четири пъти за една година. Веднъж е подал сигнал до компетентните органи, но развитие не е имало.

„Три пъти ми крадат акумулатора. Четвъртият път ги запуших – буквално и нямаше какво да вземат, но ми откраднаха пакетче дъвки от таблото. Това направо е смешно“, посочи мъжът и заяви, че има информация за 40 разбити автомобила за една нощ.

Снимка: btvnovinite.bg

Хората обмислят засилване на видеонаблюдението и граждански патрули, които да следят за вандалите.