В курорта „Албена“ планират преди началото на активния туристически сезон 60% от персонала да бъдат имунизирани. Затова в курорта ще отвори врати постоянен кабинет за ваксиниране на работещите.

Едно от основните искания на туристическия бранш беше приоритетно ваксиниране на работещите в сектора.

В нормален сезон в курорта „Албена“ работят около 2000 души, но при сезон в пандемия се очаква назначенията да стигнат около 1000.

„Нямам колебания дали да се ваксинирам. Това трябва всички да го направим като отговорни хора и като работещи в туризма“, смята управител на хотел, дошъл да се имунизира.

„Днес завършва първият етап от ваксинирането на персонала в „Албена“. Повече от 100 души ще бъдат ваксинирани с втора игла, а след това по график ще започне ваксинирането на целия персонал. Нашата амбиция е до 15 юни повече от 60% от персонала да бъде ваксиниран“, обясни Маргита Тодорова, зам.-директор на курорта.

Според нея така ще се осигури безопасността на гостите, което е важно за нормалното протичане на сезона.

„Миналата година имаше болни от персонала, нито един от туристите не се разболя. За да избегнем тези проблеми, предприемаме ваксинацията – освен здравето на персонала, гарантираме и безопасността на нашите гости“, добави Маргита Тодорова.