В bTV Репортерите в събота ще покажем "Дивата природа - на фокус", зад каква обща кауза застанаха 133-ма фотографи в Обединените арабски емирства. Екип на bTV Новините пътува до емирство Шарджа, за да разкаже историите на някои от най-харизматичните снимки на диви животни в света.

Какви усилия се крият зад заснемането на маймуни в близък план, а също и защо фотограф стоя в специална капсула на дъното на Средиземно море в продължение на 28 дни.

Зрителите ще видят и как фламинго стана посланик за опазването на околната среда, какво е Ноев ковчег от снимки, както и каква е цената на туризма сред дивата природа.

Ето малка част от разказа на един от най-награждаваните фотографи на дивата природа в света - Могенс Троле, който снима маймуни в близък план:

„За една от снимките маймуната стоя пред мен половин час, а аз направих повече от 600 кадъра. Големият нос на дългоносата маймуна служи за много неща. Мъжките, които имат най-много женски, са обикновено тези с най-големите носове. Това е символ на мъжественост. Работи и като високоговорител, засилва звуците на мъжките. Има и функция при изражението на лицето - ако мъжки е раздразнен от друга маймуна, той насочва носа си към нея. Не е като оръжие, но е символ на сила“, разказва фотографът.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!