„Това са доста нелепи твърдения, изказванията на политици понякога не ми се коментират, защото се изричат глупости и нелепици“. Това каза в „Тази сутрин“ зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров за твърдението, че опитът за атентат срещу главния прокурор Иван Гешев е инсценировка.

По думите му този опит за покушение е безпрецедентен за новата ни история.

„На 1 май беше поставена ярка разграничителна линия за нашето общество – от едната страна е държавността, а от другата – престъпността. Всеки български гражданин, политик, депутат, трябва да избере от коя страна да застане“, коментира Тодоров.

Той отказа да даде подробности около разследването и подчерта, че то изисква високо ниво на конфиденциалност.

По думите му дали семейството на Гешев е пътувало с него е интересно само за журналистите. Всички лица в автомобила ще дадат показания, заяви зам.-директорът на НСлС, без да издава кои са лицата.

Работи се по всички версии, каза няколко пъти Тодоров. Той потвърди, че неофициално на разследването помага експерт от Израел.

„Огромен късмет е имал Гешев, че се е движил с брониран автомобил. Старателно подготвено, вероятно продължително във времето“, коментира още зам.-директорът на Националното следствие.