„Гешев не е пътувал със семейството си. Не знам от къде излезе първоначално тази версия. Той не е длъжен да потвърждава или отрича. Някъде излезе в пространството, че щом е почивен ден е бил със семейството си. Това показва още веднъж, че се наслагват полуистини и откровени лъжи“, каза Румен Ралчев, председател на Националния съюз „Безопасност и охрана“ и бивш служител на НСО.

По думите му мястото е било избрано много подходящо и това не е първият атентат в България, който се извършва на завой. 

Атентат е имало. За щастие, има разминаване в преминаването на автомобила и възпламеняването на взривното устройство. Нещата са били поставени по такъв начин, че действително да бъде ликвидиран главният прокурор. Реагирането на екипа е абсолютно професионално, изтегляне от мястото, подаване на сигнал към полицията, блокиране на въпросния район за изземане на доказателства“, каза още Ралчев. 

Според него са се насложили много допълнителни детайли, които не са истина.

„Кой е казал, че местопроизшествието, там където е взривът, е запазено така както е било. Това е остатъкът. Тиражират се версиите за изтичане на информация от близкото обкръжение, НСО и т.н. Този маршрут не се използва за първи път и тези, които са от по-близкия кръг на г-н Гешев знаят колко пъти използва месечно този път“, допълни Румен Ралчев. 

По думите му фактът, че точно над взрива има цъфнали цветя и те не са закачени, показва, че нагоре взрив не е имало, а той е бил отправен в друга посока.