Днес рожден ден празнува една от най-големите български звезди - Лили Иванова. Творец, който успява да стигне с гласа и песните си си до най-съкровените места в нашите души.

И ако сега не е време за концерти, с които тя радва публиката си в цяла България, Лили Иванова намира отново с какво да ни изненада и провокира. Една тайна снимка на времето - на едно тайно място, в едно тайно време се събират два свята. Въпросите на водещи журналистически имена в България и срещу тях - трудната слава и характер на малката-голяма Лили Иванова.

Георги Тошев е част от тази тайна снимка.

Снимка: Костадин Кръстев - Коко

„Страхотна идея на Лили Иванова, която е и продуцент на този филм на Мартин Карбовски, който е режисьор. Много различни поколения журналисти. В събота в „Карбовски: Втори план“ ще се отвори вратата към тази история, която ще бъде разказана и показана в края на тази година. Този проект е част от смелостта на Лили Иванова през годините да се самопредизвиква“, каза в „Тази сутрин“ Георги Тошев.

Снимка: Костадин Кръстев - Коко

„Лили Иванова е един самосъздал се продукт. Зад нея никога не е имало голяма звукозаписна компания. За мен този феномен е първо една изключително устойчива кариера във времето. Второ една непримиримост с музиката, която тя харесва. Не познавам много световни артисти, които по такъв начин изговарят думите. Лили Иванова има мисия на български език да предава думи на големи поети“, каза още той.

Снимка: Костадин Кръстев - Коко

По думите му Лили Иванова не се бори с годините: „Тя е смела, а времето, в което живеем, е на смелите".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!