„Обръщението на Владимир Путин изглеждаше доста тревожно. Целият свят реагира доста нервно. Стигам до извода, че това е една агония на режима на Путин, който е притиснат от международната общност“.

Това коментира в „Тази сутрин“ проф. Михаил Станчев, преподавател в Харковския университет.

„Това е един вид заплаха и за Украйна, и за международната общност – повече сигнал към САЩ и НАТО. Частичната мобилизация е прикритие на всеобщата мобилизация“, каза още проф. Станчев.

„Не е допустимо през XXI век един държавник на една голяма държава да използва страха и на собствения си народ, и на другите държави като единствена възможност за защита на „националните интереси“ на Русия“, на мнение е бившият военен министър Николай Свинаров.

„Още от началото на военните действия една група бивши министри на отбраната проявяваме постоянна инициатива за военна подкрепа за Украйна. На украинската страна в момента ѝ трябва военна подкрепа, част от която България може да предостави“, смята Свинаров.

По думите му сега е моментът да се помогне на Украйна и не е въпрос за политическо решение, а за хуманност, която дължим на един приятелски народ, който е нападнат на собствената си територия.

Какво още коментираха те - гледайте във видеото.