Валеше сирен дъжд, но гръмотевиците не бяха близо и първата удари Иван. Това разказа пред bTV Георги Новаков, един от очевидците на инцидента, при който от мълния загина треньорът на футболен клуб „Хебър“ (Пазарджик) Иван Ранчев по време на мач в с. Лесичево.

41-годишният мъж е участвал като футболист в приятелската среща между отборите на Лесичово и Черногорово.

Леко пострадали са още трима футболисти. Съотборници са направили опит да реанимират покосения треньор, но безуспешно. Спешна помощ само е констатирала смъртта му.

Въпреки че било облачно, гръмотевичната буря е изненадала футболистите в началото на срещата и не успели да напуснат терена.

„Беше началото между 5-а и 10-а минута. Аз имах един проблем и му казах, че не мога да продължа. Той ми каза: „Излез да починеш“. Тръгнах да излизам и не знам дали имаше и минута - тъкмо тръгнах да излизам, обърнах се, гръмна много силно. Аз даже мислех, че някъде при мен гръмна“, спомня си Стоян Иванов, съотборник на загиналия.

„Такива срещи се организират всеки уикенд. Имало е и други двубои, които са се играли на дъжд. Никой не е предполагал, че може да се случи нещо подобно“, коментира Йордан Чолов, треньор от школата на ФК „Хебър“ и близък приятел на Иван Ранчев.

Според него това, което е привлякло мълнията, е била смарт гривната на ръката на треньора, свързана с телефона му.