Мълния уби треньор по време на футболен мач в пазарджишкото село Лесичово, съобщава БТА. 

41-годишният треньор в школата на ФК „Хебър“ Иван Ранчев е бил ударен от гръмотевица на терена около 18:40 ч. по време на контролен мач между едноименния местен тим и Ботев (Черногорово). 

Малко след началото на мача е завалял силен дъжд и е паднала мълния, която поразила на място мъжа. Незабавно е изпратена линейка, но спешните медици само са констатирали смъртта му.

От ударната вълна са пометени и други хора, но те не са пострадали.   

„Контролата стартира в 18:30 ч. Малко след това започна да вали дъжд и буквално от изневиделица се светна, чу се силен гръм и на терена падна мълния. Удари точно върху Иван Ранчев и футболист от нашия отбор. Двамата се строполиха на земята. Иван още имаше пулс.

Телефонирах мигновено на тел. 112, беше 18:38 ч. часа. По указания започнахме веднага сърдечен масаж, но виждах, че го губим, защото жизнените функции намаляваха с всеки изминал миг. На стадиона нямаше лекар, тъй като мачът беше контролен. Съответно липсваше и дефибрилатор. Спешният екип, който пристигна на стадиона реално нямаше вече полезни ходове, защото момчето беше безжизнено", разказа пред „Марица“ кметът на селото Димитър Вринчев, който е станал свидетел на инцидента. 

По думите му пострадалото момче е прегледано и е в добро състояние. Той допълни, че само 30 минути преди падане на фаталната мълния, на терена с топка си играели деца.