Задържаха сина на кмета на Панагюрище Иван Белишки. Полицията проверява дали е заплашил с пистолет депутат. Белишки обясни, че е арестуван по поръчка на Стоян Таслаков от „Възраждане“ и добави, че не го е заплашвал.

Версията на народния представител от „Възраждане“ е различна.

„Иван Белишки ме нападна на около 40 метра от дома ми в София съвсем изненадващо. Подавал съм сигнали за заплахи преди месеци. Директно тръгна със заплашителна стъпка. Успях да го парирам и да го отблъсна“, заяви пред bTV депутатът Стоян Таслаков.

Снимка: Редакторски екип

„След като го отблъснах, той се шокира. Имаше чантичка и извади пистолет. Влязох в съседен магазин, за да го неутрализирам пред свидетели. Oтблъсквайки го, е възможно да съм го одраскал“, допълни Таслаков.

Депутатът от „Възраждане“ казва, че е действал при самозащита, а срещу него са били отправяни заплахи.

„Първият случай от него се появи, когато излезе новината, че кмет на ГЕРБ от Стамболийски е арестуван по мой сигнал. Аз съм подал жалба в полицията от 25 ноември миналата година. Полиция и прокуратура знае, че това лице ме заплашва. Преди седмица ме среща на същия тротоар. Блъсна ме и вербално ме заплаши. Вечерта ми писа заплахи, че знае къде е моят адрес и ще лежа в „Пирогов“, каза още Таслаков.