Националният съвет на БСП реши да внесе в парламента поредния вот на недоверие за правителството на ГЕРБ в края на юли.

Той ще е пети пореден и втори по тема "Корупция".

Ние искахме да инициираме национална подписка, защото постоянно обвиняват политиците, че са далече от хората, а по този начин да отидем при тях и да влезем в диалог. Тази подписка трябваше да предшества внасянето на вот на недоверие, но националният съвет реши друго, заяви депутатът от БСП Стоян Мирчев в „Тази сутрин“.

Снимка: btvnovinite.bg

Според Мирчев е непонятно защо идеята за подписка е била отхвърлена и то с активната роля на Сергей Станишев, защото именно по времето, когато той е бил председател, петицията за АЕЦ „Белене“ се е оказала успешна. Явно се „мери с два аршина“ и се „прави на инат“.

„Станишев иска да седнем на една маса с ГЕРБ“, разкри Мирчев, според когото това е „много странна позиция“. Подобни предложения идвали и от Георги Гергов, който също иска колаборации с управляващата партия.

Но колаборации с ГЕРБ са пагубни за всички, които са се „пришили“ към тях и пример за това са „реформаторите“ и „патриотите“, категоричен е Мирчев.

Снимка: btvnovinite.bg

В структурите на БСП няма разделение между обикновените партийци, има различия в националния съвет, а тези хора са по-известни от редовите членове и думите им се отразяват от медиите, каза Мирчев.

Какво още каза Стоян Мирчев за процесите в БСП и избора на лидер на "Столетницата", гледайте във видеото!