В навечерието на учебната година децата в казанлъшкото село Горно Черковище се оказа, че няма къде да учат, след като при ремонт бе съборена стена на училището им „Климент Охридски”.

Там са записани над 70 ученици.

Снимка: btvnovinite.bg

При изкопни работи за дренаж с багер пада стената на учебното заведение, което е на 107 години. Спешният ремонт се е наложил, тъй като е прониквала влага не само във физкултурния салон, но и във всички стаи на долния етаж.

Проблемът с влагата продължава повече от 15 години, разкрива директорката на училището Гинка Желязкова.

Снимка: btvnovinite.bg

„В момента имах пари и реших да направя ремонта. Не съм подавала проекти в общината, нито съм искала разрешение, тъй като не съм знаела, че трябва да го направя по новия закон”, казва тя.

От фирмата изпълнител не знаят дали причината за падането на стената е тяхна грешка или е причинено от старостта на стената, но с готовност ще отстранят щетите за тяхна сметка.

Снимка: btvnovinite.bg

Засега учебният процес и децата ще бъдат „пребазирани” в Бузовград, а общината ще поеме разхода по извозването на учениците с наемането на фирма превозвач, разкри директорката на  училището в село Горно Черковище Гинка Желязкова.

Снимка: btvnovinite.bg

Там са предвидени вече закуски за учениците, остава да се реши проблема с обяда. Родителите няма да плащат нищо за учебния процес на децата им в Бузовград.