Възстановява се мъжът, който преди дни беше пребит в казанлъшкото село Горно Черковище заради печеливша капачка от бира. В населеното място няма напрежение след случката, каза гл. инспектор Христо Петров от "Криминална полиция" към РУ-Казанлък.

Той добави, че от началото на годината са подадени два сигнала за хулигански прояви в селото.

Информацията за случая тръгна от социалните мрежи, където беше публикувано любителско видео. На него се вижда как клиент на местния магазин удря с глава и чупи носа на възрастен мъж заради отправена забележка.

Малко след това в побоя се намесва още един мъж, който с юмруци събаря на земята човека и го пребива до припадък. Оказва се, че двамата нападатели са братя. Те вече са арестувани. Те са криминално проявени и осъждани.

„Момчето постъпи агресивно като ми каза, че ще ме съди, защото съм лъжкиня. Каза ми, че мамя хората и не искам да давам наградите. Галин се опита да ме защити”, сподели продавачката в магазина Ангелина Пондева.

Пострадалият мъж разказа, че в момента, когато е казал на нападателя, че няма нищо лошо в това да отиде до Казанлък, за да си получи наградата – получава удар в главата.

„Потече ми кръв от носа. Издърпах се назад, не съм продължил с агресия. Не си спомням нищо повече. Не познавам нападателите, никога не съм имал вземане-даване с тях. Виждал съм ги да минават, но никога не сме общували”, заяви Галин Черакчиев.

Той допълни, че първоначално не е подал жалба в полицията, защото не е искал случаят да се задълбочава. Сега обаче е категоричен, че ще си търси правата в съда.

Ангелина призова за повече толерантност. Тя каза още, че е съседка с нападателите. „По една и съща улица минаваме, помагала съм им много. Нека пак да си помагаме”, добави жената.