„Абсурд е някой да мисли, че през 2023 г. не може да се установи дали един човек е употребил алкохол, или не. Този въпрос ще се разреши. Не знам поради каква причина лекарката във Враца се е съгласила да бъде тествана с дрегер, но не и да даде кръвна проба, която ще покаже 100% какво е било състоянието ѝ“.

Това коментира пред bTV д-р Стефан Константинов, бивш министър на здравеопазването, след като преди дни при тежка катастрофа загина 3-годишно дете. Според близките на детето линейката се е забавила, а д-р Диана Димова е била пияна. 

„Тук сюжетите са два. Първият е трагичен случай, при който едно дете губи живота си и е ясно, че причината за това не е Спешната помощ, а катастрофа с висока скорост. Другото нещо е категорично недопустимо – да се пие алкохол на работното място. Трябва да се установи дали е било така, или не“, посочи още той.

„Държавата трябва да се върне. Има хора, които паркират неадекватно и се блъскат в коли, които покриват престъпници. Други, които им правят ескорт, видяхме и мишки във видинската болница. Общото между тези неща е разпадът на държавността. През последните две години тя върви надолу. Нещата не са само на ниво Спешен център или полиция, които са имунната система на държавата“, на мнение е Стефан Константинов.

„При случая в Бургас все още не е изяснено какво се е случило. Искрено се надявам детето да е добре, но според мен не е нормално, докато родителите са притеснени какво се случва с него, да снимат с телефона си как то е пропаднало“, коментира още той.